Ga verder naar de inhoud

Bezoek Citadel Diest (enkel voor coöperanten)

21/04/2024 12:00
Citadel Diest

De Citadel in Diest is een 19e-eeuwse vesting die tot 2011 dienst deed als kazerne voor de para's. Samen met een stevig lokaal partnerschap met oa. initiatiefnemers Kwartiermakerij (en ondersteund door Miss Miyagi) stelden we ons kandidaat om de Citadel voor minstens de komende zes jaar te ontwikkelen tot bruisend en levendig stadsdeel met een breed en laagdrempelig programma!

Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om een nieuwe hotspot te creëren; een levend stadslabo voor circulaire en sociale innovatie. En een plek voor elke Diestenaar.

Op zondag 21 april ontvangen we coöperanten * van Stadsmakersfonds hier met open armen voor:

  • meer uitleg, een blik op de toekomst en een rondleiding met hapje en drankje.

  • een open vraag naar input qua inhoudelijke ambities, partners, gebouw en restauratie.

  • uitleg over hoe je als coöperant nauw(er) betrokken kan worden (inhoudelijk en/of financieel), bij dit project of één van de anderen

  • inzicht in de werking van de Stadsmakersfondsprojecten en hoe we de drievoudige meerwaarde (maatschappelijk, financieel en persoonlijk) die we nastreven, vanaf dag één in onze werkwijze onderbrengen - ook in een nieuw project.

* bring a friend: hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Gezien de faciliteiten in Diest zijn ook kinderen, mountainbikes, wandelschoenen, … meer dan welkom!

Schrijf je hier in

Jouw gegevens

Naam

Bring a friend! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!