Ga verder naar de inhoud

Projecten

Stadsmakersfonds investeert alleen in projecten met een positieve impact. We streven naar een diverse portefeuille aan projecten op vlak van schaal, functie, partnerschappen, ligging, aard van de ontwikkeling, enzovoort. Zo spreiden we het risico en creëren we financiële, persoonlijke en maatschappelijke meerwaarde op verschillende domeinen.

Momenteel zijn er drie lopende projecten en verschillende andere die op til zijn. Het fonds mikt erop jaarlijks één à drie nieuwe projecten op te starten.

Brouwerij De Ridder Deurne

Stadsmakersfonds kocht, samen met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Andante en een lokale basisschool, de voormalige Brouwerij De Ridder in Deurne-dorp. De toekomstige herbestemming moet ruimte bieden aan socio-culturele activiteiten, zorgorganisaties, buurtvoorzieningen en ateliers voor ambacht en lokale productie.

Impact Factory Mechelen

Stadsmakersfonds kocht een kantoorgebouw in de Mechelse binnenstad naast de ‘Potterij’: een voormalige wasserij die na jarenlange sanering door de OVAM in handen kwam van de Stad Mechelen. Stadsmakersfonds en de Stad Mechelen ontwikkelen in partnerschap beide gebouwen tot de Impact Factory: een thuisbasis voor duurzaam en circulair ondernemerschap en burgerinitiatief.

De Boomgaard Kessel-Lo

In coalitie met vier Leuvense zorgorganisaties (De Wissel, Woonzorgnet Dijleland, Oostrem en Zorg Leuven) kreeg Stadsmakersfonds een erfpacht toegewezen van 99 jaar voor de terreinen van de voormalige basisschool De Boomgaard in Kessel-Lo. Doel is een innovatief en buurtgericht woonzorgproject te realiseren voor bewoners met een diverse zorgvraag.

Leerlooierij Viroinval

Deze voormalige leerlooierij in een prachtige Viroinval wordt aangekocht met als doel hier een alternatieve ‘belevingsbestemming’ te realiseren. Een voorbeeldproject waarin, aanvullend op het drukke stedelijke leven, tijd en ruimte gemaakt wordt voor natuurbeleving, schoonheid, ontmoeting en welzijn.

Bovendien kan het project zich inschrijven in een groter verhaal: in de ambities om van deze plek de toegangspoort te maken voor het eerste Waalse Nationale park.Kopie van DXT39189

Ken jij een project?

Ken jij een project dat aansluit bij de missie en de aanpak van Stadsmakersfonds? Ken je een pand dat een impactvolle herbestemming verdient? Laat het ons weten.