Ga verder naar de inhoud

Impact Factory Mechelen

In de Mechelse binnenstad zal vanaf het najaar 2023 gestart worden met de renovatie van 2 leegstaande panden om samen met een gedeelte nieuwbouw op een terrein van de stad Mechelen de Impact Factory te realiseren.

Het gaat enerzijds om de potterij in de Potterijstraat, een voormalige industriƫle wasserij in eigendom van OVAM, en een afgeleefd kantoorgebouw achter de Graaf Van Egmontstraat. Stadsmakersfonds zal samen met een aantal ondernemers actief in de circulaire economie (waaronder Switchrs) en externe investeerders het private gedeelte van de ontwikkeling voor zijn rekening nemen. De stad Mechelen zorgt voor de publieke investeringen. In afwachting van de definitieve ontwikkeling wordt ingezet op tijdelijke invullingen als eerste stap.

De Impact Factory positioneert zich nu al als de thuisbasis voor impact ondernemen en circulariteit. De Impact Factory zal na de verbouwing nog meer ruimte bieden voor kantoren, kleinschalige productie, ontmoeting en evenementen, en ambieert de uitvalsbasis te worden voor de circulaire economie in en rond Mechelen.

Bezoek de website van de Impact Factory op: https://impactfactory.be/

Het project biedt specifieke ruimte aan ondernemers en organisaties die een transitie naar een meer duurzame economie en samenleving vooropstelt.
Het kan een voorbeeld zijn van ontwikkeling in coalitie met publieke partners.