Ga verder naar de inhoud

De Boomgaard Kessel-Lo

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) ging in 2021 op zoek naar een organisatie die een collectief woonproject met sociaal oogmerk wilde realiseren op het terrein van de voormalige basisschool De Boomgaard in Kessel-Lo. Livez, Leuvens Initiatief Voor Eerlijke Zorg, kwam als beste kandidaat uit de oproep. Livez is een coalitie van vier Leuvense zorgorganisaties (De Wissel, Woonzorgnet Dijleland, Oostrem en Zorg Leuven) en Stadsmakersfonds.

Livez kreeg een een erfpacht toegewezen van 99 jaar voor de terreinen De Boomgaard in Kessel-Lo. We zullen hier een innovatief en buurtgericht woonzorgproject realiseren. Inclusieve woningen creëren en het zorgbestendiger maken van klassieke woonbuurten zijn de fundamenten van het project de Boomgaard.

Livez staat klaar met expertise rond residentiële zorg en biedt zich aan als een betrouwbare partner van de buurt. De bouw van zorgkamers, duo-woningen, gezinswoningen en studio’s zijn een eerste stap.

Stadsmakersfonds brengt in dit “kwalitatief hoogstaand voorstel op alle vlakken, zonder aan realiteitszin in te boeten” (dixit de jury!) haar vastgoedexpertise aan boord, en faciliteert dat bewoners en buurtbewoners op termijn mee kunnen instappen in De Boomgaard.

Heb je bijzondere interesse in dit project? Kom dan naar de infosessie van 27 april, ter plekke in de Boomgaard!