Ga verder naar de inhoud

Zusterbedrijf Miss Miyagi wint de Belgian Building Pioneer Award 2024

dinsdag, 20 februari 2024
Stadsmakersfonds-zusterbedrijf Miss Miyagi viel begin 2024 in de prijzen tijdens de Belgian Building Awards. Ze kaapten er de Pioneer Award weg - een juryprijs wordt toegekend aan architecten of organisaties die op een bepaald vlak een pioniersrol vervuld hebben voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit in de breedst mogelijke betekenis van het woord ten goede komt).
We zijn blij en fier en zijn blij om met Stadsmakersfonds mee te surfen op deze golf!

B-architecten, fijn atelier i.s.m. Anne-Valérie de Mûelenaere, agmen architecten, Ney & Partners, Atelier d'Architecture Meunier-Westrade, ectv architecten, Olivier Dochez en Miss Miyagi zijn op maandag 19 februari op BATIBOUW uitgeroepen tot de winnaars van de Belgian Building Awards 2024. De awards, die de bouwbeurs organiseert in samenwerking met Palindroom, belonen opmerkelijke realisaties van architecten en exposanten. De winnaars werden bekroond voor hun werk tijdens een awardceremonie in de Batibouw Academy-ruimte.

De Pioneer Award is een prijs die door een jury wordt toegekend aan architecten of organisaties die op een bepaald vlak een pioniersrol vervuld hebben voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit in de breedst mogelijke betekenis van het woord ten goede komt)

De architectuurjury van de Belgian Building Awards bestond dit jaar uit zeven leden: Roeland Dudal (Architecture Workroom Brussels, winnaar Pioneer Award 2023), Johan Verborgh (ARQ architecten), Catherine Van Gilbergen (KBC Real Estate), Georges Brutsaert (Georges Brutsaert Architects), Bertrand Lafontaine (Palindroom/Architectura), Philippe Selke (Palindroom/Architectura) en Rik Neven (Palindroom/Architectura).

“We waren unaniem. Het was onmiddellijk beslist wie het ging worden.”
jury Belgian Building Awards

Deze juryprijs werd de afgelopen jaren toegekend aan onder andere AWB, BC Materials, RE-ST en Vlaanderen Circulair. We zijn niet alleen blij om dat rijtje te vervolledigen, maar vooral omwille van de bewuste keuze voor een ontwikkelaar die start vanuit de reeds gebouwde context om daar een nieuwe invulling aan te geven.

Circulariteit, hergebruik en herbestemming staan in onze projecten voorop. In plaats van vastgoed te gebruiken om opbrengst te genereren, gebruiken we geld als middel om vastgoed te realiseren. We zijn dankbaar voor deze erkenning en de focus op onze waarden, omdat we er tegelijkertijd van overtuigd zijn dat ze de enige manier voorwaarts zijn in hoe we de wereld rondom ons vormgeven.

Proficiat aan alle winnaars over alle categorieën!