Ga verder naar de inhoud

Ontwerpteam Leerlooierij in Viroinval wordt Belgisch-Britse tandem

donderdag, 10 november 2022

Uit de 17 teams die zich kandidaat stelden als ontwerper voor de Leerlooierij in Viroinval, werden 5 top-teams geselecteerd om een beknopte visie op het project te presenteren. Daaruit koos de jury uiteindelijk een Belgisch-Britse tandem als winnaar.

We werden in de kandidatuur gecharmeerd door de combinatie van de lokale verankering en ambachtelijke, lokale accenten die BC architects wil leggen, en de internationale uitstraling van Jonathan Tuckey Design. Daarnaast is het ook de ambitie om met dit project een sterk participatief proces op te starten. Van intelligente ruïnes over verwevenheid met de natuur tot een rustiek en lokaal materialenpalet; we kunnen niet wachten om de vertaalslag van de visienota in realiteit te zien.

Onderaan de pagina vind je enkele referentiebeelden van beide kantoren die tegelijk mooi verwijzen naar de stijlambities die we koesteren rond de plek.

1. maquette duplex in voormalige kazernes van Elsene door BC architects
2. herbestemming van spoorwegsite tot design- en onderzoekscentrum LUMA (Arles, FR) door BC architects
3 & 4. renovatie en herbestemming van een oude fabriek tot hotel TREVAREFABRIKKEN (Lofoten, NO) door Jonathan Tuckey Design

“This historic 19th century building is set within stunning scenery, at the gateway to an area of outstanding natural beauty in the Walloon region. Alongside BC architects, we plan to dynamically preserve the old tannery as a cultural meeting point, offering a unique and personalised experience of accommodation, well-being and eco-tourism.”
Jonathan Tuckey Design