Ga verder naar de inhoud

Stadsmakersfonds Speakers Corner - februari 2023

woensdag, 15 februari 2023

We kijken terug naar 2022 als een jaar van scheppen van orde & structuur, van veel PR (& focus op bijhorende marketingproducten), en fondsenwerving.

We kregen heel wat exposure, met als klapper op de vuurpijl de allereerste Belgian Impact Day van het nieuwe instituut ‘Impact Finance Belgium’. Dit voelde aan als een hoogmis, en was een opportuniteit om ons verhaal tot in de puntjes op te frissen in een ultrakorte pitch van 7 minuten. Ook op andere plekken mochten we op het podium.

De fondsenwerving blijft aanhoudend om aandacht roepen. Ons business plan vraagt om bijkomend kapitaal, om de huidige projecten volgens plan te kunnen realiseren, en vooral, om ook ja te kunnen zeggen op nieuwe kansen. Op de Algemene Vergadering duidden we het model van “fibonacci”, om tot een gezonde groei en groep van coöperanten te komen.

We mochten onze eerste grotere investeerders verwelkomen in het fonds, en verschillende bilaterale gesprekken lopen om deze versnelling verder te zetten. Vanaf 1 maart koopt de voorjaarscampagne met veel communicatiemomenten, en deze zetten we door tot aan de AV. Warme welkom aan al jullie contacten om hierop in te haken!

We benadrukken graag: We hebben heel wat (alles) te danken aan onze coöperanten.

  • We mochten de afgelopen tijd een aantal prachtige nieuwe coöperanten verwelkomen. We hopen dat onze wegen snel & veel mogen kruisen, en hen verder onder te dompelen in de beweging.
  • Aansluitend op bovenstaand puntje: meerderen onder jullie brachten ons in contact met mensen uit hun entourage, die uiteindelijk ook instapten. Dit werkt echt het beste en zorgt voor een mooie en coherente aangroei van onze community.
  • Heel wat coöperanten waren betrokken in een of meerdere van de projecten, denk maar aan de jury voor La Confluence in Viroinval, de netwerkdag in de Brouwerij De Ridder in september, of de ontwerpspurt voor de Impact Factory. We mogen ook op velen onder hen rekenen voor advies, verwijzing of sparring, of om professioneel in te springen bij bepaalde klussen. Maar ook voor de grote stabiele en stille steun geeft enorme rugwind.

Wat we samen aan het doen zijn is nieuw, complex en vooral heel ambitieus, momenteel in zeer woelige economische tijden. Maar er zit iets ontastbaars in dit fonds, en deze community, wat maakt dat we elke dag opnieuw die bal verder kunnen doen rollen. En daar draait het ook om – de beweging.